Episode 71: 3 måder du spænder ben for dig selv, ved at fokusere på detaljer

 anchor podcast  Apple podcast  Google podcastSpotify

 Pocket cast  RadioPublic  Stitcher Breaker

I denne episode: Nikolaj Bach og Steffen Fisker 

Vi mennesker elsker at gå op i detaljer. Specielt når det kommer til træning og sundhed.
Her går vi ofte så meget op i bagateller at det spænder ben for vores fremgang, eller forhindrer os i at gøre det der er vigtigt for os.

Ja, måske kan detaljefokusset og jagten på quick fixes ikke blot stjæle din energi, men også få dig til at sabotere dine egne mål gennem dine handlinger.

Hvordan i alverden skulle det kunne lade sig gøre? Lyt med på denne episode, og bliv klogere på hvordan du undgår at spænde ben for dig selv.

Shownotes

Vis dette opslag på Instagram

Har du mad på hjernen? ? Det er let at komme til at tænke, at hver gang vi har et problem, så skal det løses gennem kosten ? Er du træt? Så skal du spise anderledes ? Er du stresset? Så skal du spise anderledes ? Det er ikke så mærkeligt, du tænker det, for det har diætkulturen længe fortalt os. At alt fra træthed til sygdom skal løses gennem at spise bestemte fødevarer og undgå andre. Men her er en sjov tanke. Måske der er andre ting, som påvirker vores sundhed, end udelukkende hvad vi spiser? ? Og selv i de tilfælde hvor kostændringer har en effekt, så betyder det ikke altid, at der ikke findes andre ændringer, som har en langt større effekt ✊ Er du træt? Så vil du måske få mere ud af at arbejde med dit søvnmønster? ? Er du stresset? Så vil du måske få mere ud af at arbejde med det, der stresser dig? ? Det burde jo være åbenlyst, men et overfokus på mad har det med at give os skyklapper på. Når nogen fortæller dig, at dit problem SKAL løses gennem kostændringer (og det skal det nogle gange, men langt fra altid), så øv dig derfor på at spørge dig selv, om du kunne løse det bedre og lettere på en anden måde? ✊

Et opslag delt af Nikolaj Bach, BSc. MedIS (@nikolajbachdk) den


I denne episode får du blandt andet svar på disse spørgsmål:

  • Hvad er det rent faktisk der virker?
  • Hvordan undgår du at flytte fokus fra det, der virker?
  • Hvordan undgår du at misse det, der er vigtigt for dig?
  • Hvordan undgår du at falde i self licensing fælden?

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her:

Join lukket facebook gruppe

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes:
https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2