Episode 73: 7 beskidte kneb som ugebladskurene bruger til at snyde dig

 anchor podcast  Apple podcast  Google podcastSpotify

 Pocket cast  RadioPublic  Stitcher Breaker

I denne episode: Nikolaj Bach og Steffen Fisker 

Juicekuren, suppekuren, iskuren, og så videre og så videre.

Hver uge er ugebladene klar med en ny helt fantastisk slankekur. Så er du klar til at erstatte den forrige, der alligevel ikke virkede.

Hvordan er det ugebladene gang på gang formår at få folk til at hoppe på tvivlsomme sultekure, der lover guld og grønne skove?

Det snakker Steffen Fisker og Nikolaj Bach om i denne episode, hvor vi ser nærmere på ugebladenes beskidte kneb til at stjæle din opmærksomhed, og flytte fokus fra det, der i virkeligheden er vigtigt for vægttab.

Shownotes

Podcasten om ”pizza-kuren”

Podcasten om bullshit-buzzwords

3 måder du kan forholde dig kritisk til sundhedspåstande:

Vis dette opslag på Instagram

3 opgraderinger til din kritiske sans ? Når du præsenteres for en påstand, så spørg ⬇️ Hvem er afsenderen?? Hvilke kompetencer har de? Hvilke interesser har de, og hvilke konsekvenser er der for dem, hvis de siger noget forkert? Benyttes der videnskabelige referencer?? Ofte underbygges usande påstande ikke af videnskabelige studier – eller også misbruges resultaterne deri, og der drages konklusioner som ikke fremgår af studiet. Er nyheden kontroversiel og indeholder skræmmeretorik? ? Frygt er et effektivt virkemiddel til at omgå dit kritiske filter, og få din opmærksomhed. Få uddybet disse punkter i vores nyeste podcast ”4 myter om kunstige sødemidler” ? Lyt med via link i bio ⬅️

Et opslag delt af Danmarks faglige trænerteam (@fiskerperformance) den


I denne episode får du blandt andet svar på disse spørgsmål:

  1. De præsenterer korte, restriktive kure som langvarige løsninger
  2. De har hele tiden en ny kur klar
  3. De promoverer vægttab som fedttab
  4. De udnytter dine forbudstanker og cravings til at sælge flere blade
  5. De bruger misvisende før- og efterbilleder
  6. De snakker sjældent om kalorier, men slankende superfoods, og fedende usunde madvarer
  7. De bruger meget ofte buzzwords (og artiklerne skrives ikke af folk med ernæringsfaglig viden, der kan forholde sig kritisk til hvad der er oppe i tiden)

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her:

Join lukket facebook gruppe

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes:
https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2