Episode 48: Bagsiden af fitness: Kvinder, krudt og kropsidealer – med Michelle Lindop

 anchor podcast  Apple podcast  Google podcastSpotify

 Pocket cast  RadioPublic  Stitcher Breaker

I denne episode: Michelle LindopSteffen Fisker og Nikolaj Bach

Når man tager fitness til det ekstreme, og hvis alle ens tanker drejer sig om et bestemt kropsideal så kan det have vidtrækkende konsekvenser.Det ved Michelle Lindop alt om. Ikke nok med at hun har været i fitnesskulturen i mange år (både som atlet, og nu som medejer af vores nye gym i København, Klub Skov), så har hun også skrevet speciale om kvinder i fitnesskonkurrencer.

Hvilken proces går kvinderne igennem, hvilke udfordringer har de, og hvordan bliver normen en helt anden, når man træder ind i en ekstrem fitnesskultur – blandt andet med forholdet til doping?

Og hvorfor skal “almindelige” mennesker være varsomme med at prøve at efterligne fitnessatleterne (med kostplaner, strenge diæter mm.), når de vil komme i form? Det tager vi en dybdegående snak om i dette afsnit

“Skal det være med eller uden (krudt)?”

I Michelles speciale har hun interviewet en række kvinder om deres proces med at stille op i en fitnesskonkurrence. Og meget kan ændre sig, når man træder ind i en markant anderledes kultur.

En af de ting som er fuldstændig normaliseret inden for store del af konkurrence-fitness, er brugen af doping. Og noget som der snakkes helt åbenlyst om.

Ja, nogle trænere opfordrer ligefrem til brugen af doping, og lægger medikamenter og dosering ind i atleternes kostplaner, sammen med mad og kosttilskud.

En af atleterne som Michelle snakkede med, blev som det første til mødet med sin træner spurgt ”skal det være med eller uden?” (doping, red.). Så normalt er det at bruge ”krudt” inden for denne verden.

Og når noget er så udbredt og accepteret i den kultur man færdes i, så kan det være meget svært at træffe et oplyst valg om hvorvidt det er en risiko man selv vil løbe. Ikke mindst fordi mange påstår at man ikke kan få en god placering i fitnessklasserne, uden brug af doping – hvilket er noget værre vrøvl. Det kræver naturligvis langt mere tålmodighed, og den rette genetik, men det er bestemt muligt.

Du kan evt. læse mere om denne problematik i denne artikel af Steffen Fisker:
https://www.fisker-performance.dk/5-skyggesider-ved-fitness-og-bodybuilding

Du kan følge Michelle her:
https://www.instagram.com/michellelindop/?hl=en

 

I denne episode får du blandet andet svar på:

  • Hvad er problemerne ved at prøve at leve som en atlet, med kostplan og stram diæt?
  • Hvordan kan fitness blive skadeligt, når det bliver ekstremt?
  • Hvordan er processen med at stille op i en fitnesskonkurrence?
  • Hvorfor løber mange ind i kæmpe udfordringer efter konkurrencen?
  • Hvordan er forholdet til kosten blandt fitnessatleter?
  • Hvad skal man være klar over, inden man stiller op?
  • Hvad er konsekvenserne ved kun at fokusere på hvordan kroppen ser ud, og ikke også hvad den kan?

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her:

Join lukket facebook gruppe

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes:
https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2