Episode 1: Myter om squats

 anchor podcast  Apple podcast  Google podcastSpotify

 Pocket cast  RadioPublic  Stitcher Breaker

I denne episode: Steffen Fisker, Nikolaj Bach, Rune Hokken og Emil Fuglsang 

”Shut up and squat!”

Squats er et nærmest legendarisk løft, og der er få andre træningsøvelser, der får samme opmærksomhed i træningscenteret eller på de sociale medier. Hvad end du vil have store ben, stor numse, eller stor styrke, så er det sjældent en dårlig idé at tage en vægtstang på ryggen og bøje benene.

Derfor skal vi selvfølgelig se nærmere på back squats, i første episode af podcasten Træningstimen. Ja, vi kan vel nærmest kalde for en ”squatcast” (podcast, squatcast – get it?!).

For hvorfor er det netop squat, der får dette hype? Hvad er fordelene ved at træne sine ben i squats, frem for eksempelvis leg extensions? Det, og meget mere kommer vi ind på i denne episode.

Myter om squats

Der findes også en masse myter og misforståelser om squats, som det er på høje tide at få afklaret. I podcasten får du derfor blandt andet svar på spørgsmålene:

  • Er squats farlige for knæene?
  • Må knæene komme udover tæerne når du squatter?
  • Skal man altid squatte ”ass to grass”?
  • Må man squatte med skiver under hælene?
  • Hvad er vigtigst for muskelvækst – tung vægt, eller bevægeudslag?
  • Hvad skal du være opmærksom på, hvis du pludselig ændrer din squat-stil?
  • Hvordan lærer vi typisk folk at squatte, hos Fisker-performance?

Lær mere om squats

Steffen og Emil har stiftet Squat Akademiet – en kæmpe vidensbank om squats, til dig der gerne vil blive bedre til denne øvelse. Du finde Squat Akademiet her.

Elsker du at squatte, og vil være endnu stærkere? Så kan du downloade vores gratis squat-cyklus ”Squat Mania 2.0” her. Folk har fået vilde resultater med denne protokol!

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her:

Join lukket facebook gruppe