Episode 44: OCR-løb som træning – Med Nikolaj Dam

 anchor podcast  Apple podcast  Google podcastSpotify

 Pocket cast  RadioPublic  Stitcher Breaker

I denne episode: Nikolaj Dam, Sten HansenSteffen Fisker og Nikolaj Bach

OCR er en ny, men meget populær træningsform. Og vi er så heldige at have Nikolaj Dam, en af verdens bedste OCR-løbere, i studiet til en snak om træningen til OCR – både for begynder og elite.

Nikolajs sparringspartner Sten Hansen er også med i denne episode, hvor han fortæller om mentaltræning. Så selv hvis du ikke dyrker OCR, er der stadig mange mentale træningsværktøjer, som du kan tage med fra denne episode.

OCR – obstacle course racing

OCR er en forkortelse for obstacle course racing – forhindringsløb.

Og denne træningsform er ganske ny herhjemme. Ikke desto mindre er vi så heldige at have en verdensmester i OCR for hold – nemlig Nikolaj Dam.
Ovenikøbet har vi været ekstra heldige at få ham i studiet til en snak om OCR. OCR kræver stor alsidighed, og en god OCR-atlet skal både have styrke og udholdenhed.

Så hvordan opnår man det? Det ser vi nærmere på i denne episode.

Mentaltræning

Mange atleter fokuserer kun på den fysiske træning og glemmer træningen af det mentale. Og det er der mange som falder igennem på.

I denne episode af Træningstimen snakker vi derfor også om mentaltræning. Sammen med Nikolaj har vi nemlig Sten Hansen, der har hjulpet Nikolaj med hans mentale træning til OCR-løb. Og vi kommer omkring adskillige strategier, der både kan være værdifulde for atleter og almindelige trænende:

I denne episode får du blandet andet svar på:

  • Hvordan bliver man god til OCR?
  • Hvordan træner en verdensmester?
  • Hvilken rolle spiller styrketræning for en alsidig atlet?
  • Hvorfor er mentaltræning så vigtigt?
  • Hvordan kan du bruge mentaltræning til at præstere bedre?

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her:

Join lukket facebook gruppe

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes:
https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2