Episode 10: Pizzakuren

 anchor podcast  Apple podcast  Google podcastSpotify

 Pocket cast  RadioPublic  Stitcher Breaker

I denne episode: Steffen Fisker og Nikolaj Bach

Hvad nu hvis vi fortalte dig at du kan spise pizza hver eneste dag – og stadig tabe dig?

Det viste Nikolaj Bach med sit projekt ”Pizzakuren”. Han spiste en frysepizza hver dag i 6 uger, og tabte alligevel 2,8 kg fedt. I denne episode har Steffen og Nikolaj sat sig sammen til en snak om projektet – selvfølgelig over en gang pizza. Og du er igen blevet inviteret med til en uhøjtidelig frokostsnak.

For i modsætning til hvad blandt andet B.T. og Nordjyske antydede, så var pointen med Pizzakuren ikke at man skal spise pizza for at tabe sig – men at man kan. Man kan faktisk spise samtlige madvarer uden undtagelse – i de rette mængder.

”Pizzakuren” – ”det er jo ikke mig som har opfundet et kalorieunderskud”

I denne episode snakker Steffen om Nikolaj omkring dogmet om clean eating, og hvilke problemer det medfører, når folk opfatter mad som absolut sundt eller usundt (eller slankende/fedende), uden at tage højde for det vigtigste – mængder.

For hvordan kan det skabe overskrifter, at man taber sig når man er i et kalorieunderskud – også selvom man spiser pizza? Det siger lidt om hvor hvordan meget unødvendige restriktioner fylder i vægttabsdebatten, og hvor lidt fokus der er på det der virkelig betyder noget.

Og det er et problem. For arbitrære forbud og ”clean eating”-tankegang fjerner ikke kun fokus fra det der er vigtigt – de gør det også sværere at vedligeholde vægttabet på sigt.

I denne episode får du blandt andet svar på:

  • Hvorfor tager alle moderne kostbevægelser fejl?
  • Hvordan opstod idéen til projekt Pizzakuren?
  • Hvorfor kan du spise pizza hver dag – og stadig tabe dig?
  • Hvad fokuserer vi på, når vores klienter vil tabe sig?
  • Hvad er det virkelige problem med fast food?
  • Hvad er problemet med ”clean eating”?
  • Hvad får Steffen og Nikolaj på deres pizza?
  • Hvad er Nikolajs top 4 over frysepizzaer?

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her:

Join lukket facebook gruppe