Trænerportræt #6 – Thor Stæhr. Om at hjælpe mennesker med smerter, og at have stået i samme situation som klienten

 anchor podcast   Apple podcast   Google podcastSpotify

 Pocket cast   RadioPublic   Stitcher Breaker

I denne episode: Thor Stæhr og Michelle Lindop

Du kender måske Thor som en rigtig smerte-nørd, fra vores tidligere episode om dette emne.

I denne episode kan du så lære Thor selv, og hans tilgang til klienter, bedre at kende.

Thor er uddannet fysioterapeut, har en kandidat fra Aarhus Universitet, og er pt. i opstartsfasen af sin Ph.d. Men udover en enorm faglig viden har Thor også en personlig historie med smerter og skader.

Hvad betyder det for hans arbejde med klienter? Og hvilket råd ville Thor have givet sig selv, hvis han kunne rejse tilbage i tiden, til dengang han kæmpede med smerter? Det kan du høre meget mere om i dette trænerportræt.

Tidligere episoder med Thor:

 

I denne episode får du svar på følgende:

  • Hvordan Thors træningsfokus har udviklet sig fra en passion for karate over styrkeløft til håndstandstræning samt klatring – herunder hans egne oplevelser med og frustrationer over skader og smerter
  • Hvad hans 5 års samarbejde ved Fisker Performance har bidraget med – professionelt ift. at kunne sparre med teamet såvel som personligt ift. at være introvert som person
  • Hvordan han bl.a. anvender gradvis eksponering i praksis med en klient, som har ondt, men stadig gerne vil træne og bevæge sig fx i et squat
  • Med udgangspunkt i en bio-psyko-social-model hvordan er kommunikationen omkring smerter, og hvad kroppen (ikke) kan, en stor del af arbejdet ved siden af programmeringen af selve træningsøvelserne?
  • Hvilket råd Thor ville have givet til sig selv, hvis han kunne gå tilbage i tiden, da han selv oplevede smerter?

 

Følg Træningstimen på YouTube:

Nogle emner gør sig bare bedre på video end på podcast. Derfor kan du også følge med i Træningstimen på YouTube, hvor vi deler ud af træningsråd og tekniske tricks til dine øvelser. Følg med her.

Følg Træningstimen på Facebook:

Har du spørgsmål til denne episode, eller forespørgsler til næste afsnit – og lyst til at være en del af et evidensbaseret community, hvor du kan lære om træning og kost? Så join den lukkede gruppe ”Træningstimen” på facebook her:

Join lukket facebook gruppe

Giv os en anmeldelse!

Hvis du har nydt at lytte til Træningstimen, så vil vi sætte rigtig stor pris på hvis du vil hjælpe os med at få podcasten endnu bredere ud, ved at give os en anmeldelse på iTunes:
https://itunes.apple.com/dk/podcast/tr%C3%A6ningstimen/id1447752231?mt=2