Interview med Nanna Larsen

Fortæl kort om dig selv og din sports/styrketrænings-baggrund
Jeg er en pige på 21 år og bor i Klitmøller, en lille by Nordvestjylland. Før jeg begyndte at styrketræne har jeg dyrket gymnastik i ca. 4 år, som jeg startede med på Skyum Idrætsefterskole i 10. klasse, derefter blev der på aspirantholdet DGI Nordvest, men aldrig på et særligt højt niveau. Foråret 2013 meldte jeg mig for første gang ind i et træningscenter, egentlig fordi jeg gerne ville holde mig i gang, indtil gymnastiksæsonen startede igen. Men efter at have fået lavet mit første træningsprogram i Fitness World, blev jeg hurtigt bidt af at styrketræne og meldte mig derfor på et forløb med både trænings- og kostplan. Det var også her jeg besluttede mig for at stille op i Bikinifitness til newcommers 2014, uden egentlig at vide hvad jeg gik ind til.

Nanna back 1

Hvordan fandt du Fisker-performance og hvorfor opsøgte du et samarbejde med Fisker-performance og herunder Steffen Fisker?
Jeg havde mødt og beundret Bettina Bach i træningscenteret mange gange og fik snakket sammen med hende om at, jeg skulle få min en dygtig træner. Derfor foreslog hun mig at kontakte Steffen Fisker og prøve at blive en del af teamet. Bettina fortalte mig om hendes træning, kost og samarbejde med Fisker Performance og jeg synes det lød som noget for mig. 

Når jeg går ind i noget, så gør jeg det 100% og derfor vidste jeg også at, jeg ville få brug for en dygtig træner som kunne hjælpe mig frem mod scenen i efteråret 2014. Derfor valgte jeg at kontakte Steffen Fisker og jeg var så heldig at komme på teamet!

Nanna side

Hvordan har træningen og kosten været for dig?
Jeg synes mine trænings –og kostplaner har været meget varierende og der har været super fedt! Jeg er næsten aldrig noget at ”køre død i” noget, da Steffen er god til ofte at komme med nye programmer. Jeg har også prøvet mange forskellige former for styrketræning og cardio og det har været super fedt og motiverende at prøve nogle forskellige ting og også at se, hvad der fungere bedst på min krop. Kosten har også fungeret 100%. Steffen er god til at få ens ønsker til at passe ind i kostplanerne og der betyder rigtig meget, når man skal have skole, arbejde, kost og træning til at hænge sammen.

Nanna front

Fortæl om din vej frem mod scenen, og hvordan du oplevede denne?

Fra jeg startede i november til jeg gik på diæt i maj har vejen været meget nem synes jeg, træning, kost, skole og arbejde kørte bare derudaf og jeg elskede at komme ned i træningscenteret og løfte tungt og have masse af energi. Havde dog mange problemer med at tage på og spise så meget mad, men efter nogle ændringer i kosten, fandt vi endelig en løsning på problemerne. I maj gik jeg så på diæt og havde egentlig været forberedt på i lang tid at, det ville blive meget, meget hårdt. 

Selvfølgelig er det hårdt at være på diæt, både fysisk og psykisk, men hvis jeg skal være ærlig, så troede jeg det ville have været mere hårdt, jeg havde egentlig indstillet mig på at ligge døden nær og tror faktisk at disse forestillinger, fik mig igennem diæten, da det slet ikke var så hårdt som forestillet. Hele vejen mod scenen har jeg haft den indstilling at, jeg selv har valgt denne livsstil, derfor kan det ikke nytte noget at have ondt af sig selv. Denne indstilling tror jeg har hjulpet mig en del på min vej mod scenen! Det er vigtigt at have psyken med, ellers bliver det simpelhent for hårdt. Derfor har jeg prøvet at være så positiv som overhovedet muligt, selvom min krop, især til sidst i diæten, har været presset. Min vej mod scenen har jeg taget som en kæmpe oplevelse og en god oplevelse og derfor noget jeg helt klart vil gøre igen. Jeg har lært mig selv at kende på en helt ny måde og har fundet ud af hvor meget jeg kan presse mig selv, for at opnå mine mål. 
To store faktorer, som jeg tror har været med til at, gøre vejen frem mod scenen, til en god oplevelse for mig er, helt klart at jeg har valgt en træner som ved hvad han laver, som sætter sig ind i hvordan min krop bedst reagere på kost og træning, men også at jeg har haft et team som jeg kunne dele mine både positive og negative tanker med og til sidst min indstilling til at, jeg altså selv har valgt det her og derfor nytter det ikke noget at have ondt af sig selv, mit motto har hele vejen igennem været: ”The distance between dreams and reality is called discipline”.

Nanna back 2

Har samarbejdet og resultaterne levet op til dine forventninger?
Ja, både samarbejdet og resultater har faktisk været over mine forventninger. Da jeg bor langt væk fra Steffen skulle meget kommunikation foregå over telefon og mail og dette havde jeg da mine bekymringer om, da jeg ikke vidste om jeg kunne klare at have min træner så langt væk. Men heldigvis synes jeg det har fungeret virkeligt godt! Steffen er hurtig til at svare når man har nogle spørgsmål og der har været meget videokommunikation imellem os, hvilket jeg synes har fungeret rigtig godt. Resultaterne har virkelig også levet op til forventningerne, endda mere end hvad jeg turde håbe på da jeg startede i November 2013. Da jeg stod på scenen i september 2014 var 100% tilfreds med min form og det jeg havde opnået.

Nanna er klar

Hvordan har det været, at være en del af Team Fisker-performance?
Jeg er meget glad for at have været en del af Team Fisker-performance! Det at være på et team er virkelig unikt og jeg er glad for at jeg tog den beslutning i sin tid at, være på et team. På Team Fisker-performance har der altid været nogen der støttede mig og lyttede til mig, når menneskerne fra min hverdag, havde svært ved at forstå mig og det jeg gennemgik. Derfor har det virkelig betydet meget for mig at være en del af et team. Jeg har altid glædet mig til fællestræningerne og har følt mig rigtig godt tilpas på teamet!

Nanna konkurrence

Hvordan føler du dig generelt taget af under hele forløbet?

Jeg føler mig godt taget af! Hvis der har været nogle ting vedrørende kost og træning, som ikke passede ind i hverdagen, har Steffen været god til at lytte til ens ønsker og ændre tingene lidt, og det betyder meget når kost, træning, skole og arbejde skal gå op.

Hvordan har det fungeret med samtalerne Nicklas Pyrdol, den sportspsykologiske konsulent, har det været brugbart?
Samtalerne med Nickas Pyrdol har været en rigtig god idé! På diæten er der mange psykiske ting der spiller ind og bare det at kunne få lov at sætte ord på det og sige det højt i åben forum, sammen med folk der forstår dig, har været så rart! Også at lytte til hvad de andre oplever, har været meget brugbart, da man for følelsen af at man ikke er alene om alle disse tanker og problemer med familie, arbejde, kæreste mv.

Nanna mirror

Har du fået andet ud af forløbet, udover de fysiske ændringer?

Ja, psykisk har jeg også ændret mig. Jeg har fundet ud af hvor meget jeg kan presse mig selv og hvad jeg kan opnå med min selvdisciplin og det er fedt synes jeg. Jeg har lært mig selv meget bedre at kende under forløbet.

Hvad er dine fremtidsdrømme og mål med træningen?
Mine fremtidsdrømme er at forsætte i bikinifitness og træne op mod loadedcup og evt. også Sweden og Oslo grand prix i foråret 2016. Planen er at jeg vil starte op hos Team Fisker-performance igen, gerne med Steffen som træner, som skal styre kost og træning 100% igen. 
Indtil da er planen at jeg prøver at styre kost og træning selv, uden at tage for meget på.

Nanna pull up

Vil du anbefale andre et samarbejde med Fisker-performance/Steffen Fisker?

Ja, jeg vil helt klart anbefale andre et samarbejde med Fisker-performance! Det har i hvert fald været den bedste beslutning jeg har taget og den dag i dag er jeg så glad for at jeg fik lov til at være en del af teamet, også derfor jeg er 100% sikker på at forsætte med Steffen som min træner.

Nanna har været en sand fornøjelse at arbejde sammen med under hele forløbet! Nanna fortsætter på teamet til 2015, og vil derfor kunne hjælpe de kommende atleter ved at dele ud af sine erfaringer.