Stefanie: Fra Styrketræning i værnepligten til sølvmedalje til DM i Athletic Fitness

12285848_10207694767343408_764533345_n

Fortæl kort om dig selv og din sports/styrketrænings-baggrund:

I mine teenageår dyrkede jeg flere forskellige sportsgrene. Det var både fodbold, badminton, kunstskøjteløb, tennis, fægtning, ridning osv. Det var først da jeg var 16 år jeg begyndte at styrketræne. Dengang var det dog ikke på nogen seriøs plan, det var mest bare fordi ens venner gjorde det og fordi jeg tænkte jeg også ville holde en nogenlunde form. Jeg blandede styrketræning med cardio, og da jeg var 18-19 år brugte jeg meget tid på løb og deltog i flere forskellige løbe-konkurrencer i en periode. Da jeg blev 20, kom jeg i værnepligten hvor jeg får alvor fik øjnene op for styrketræning. I militæret trænede vi meget og det er bl.a. vigtigt at være stærk og have en god fysik som soldat. Jeg opdagede hurtigt at jeg havde meget råstyrke da jeg først kom ordentligt ind i et træningsprogram, som jeg synes var fedt fordi man kunne være på lige fod med mange af drengene.

I foråret 2014 var jeg 4 måneder på Vejle idrætshøjskole hvor jeg også dyrkede meget styrketræning og adventurerace som er en sportsgren der består af flere forskellige discipliner, herunder løb, cykling, klatring, vandaktiviteter mv.

Hvordan fandt du Fisker-performance og hvorfor opsøgte du et samarbejde med Fisker-performance og herunder Steffen Fisker?

Jeg var på daværende tidspunkt i en studiegruppe på mit 1. semester,  hvor en af drengene fra gruppen havde kendskab til Line Wittrup som jeg i første omgang kontaktede. Jeg havde længe tænkt at jeg en dag ville stille op til en fitnesskonkurrence og jeg ville gerne søge en træner/team med en god og høj kvalitet, for at opnå så gode resultater som muligt.  Jeg havde ikke noget ønske om en bestemt træner da jeg kontaktede Fisker Performance, men blev kort efter tildelt Steffen Fisker som min personlige træner frem mod athletic fitness til Newcomers 2015.

 

StefSide

Hvordan har træningen og kosten været for dig?

Træningsprogrammerne som Steffen lagde for mig har været super gode og jeg glædede mig altid til at modtage nye programmer, hvor der altid var noget variation der for mit vedkommende også var med til at bibeholde motivationen for ikke at køre træt i ét træningsprogram der bare skulle være det samme fx. Mht. kosten, er dette aldrig noget jeg har været særlig bevidst om før jeg startede på dette forløb. Jeg har dog hele vejen igennem fulgt den kostplan Steffen lavede for mig. Det var først de sidste mange uger frem mod scenen hvor jeg konstant var sulten og energien dalede gradvist. Jeg vidste dog at det var en del af processen og jeg brugte min viljestyrke til at klare mig igennem det. Jeg havde jo et mål om at nå til scenen i mit livs form, og det kom jeg!

Fortæl om din vej frem mod scenen, og hvordan du oplevede denne?

Rejsen mod scenen var lang. Målet var på daværende tidspunkt 11 måneder ude i fremtiden. Det var vigtigt for mig at sætte mig selv nogle milepæle jeg skulle nå undervejs for at bevare motivationen og drivkraften. Til at starte med var målene meget styrkeorienteret hvor jeg forsøgte at lave personlige rekorder i samtlige øvelser, herunder dødløft, squat og bænkpres. Jeg elskede at være stærk og havde det super godt. Da konkurrencen nærmede sig ændrede jeg mine milepæle til at sætte nogle tal(fedtprocent) jeg skulle opnå inden for en given tidsperiode. Jeg kæmper altid så hårdt og godt som jeg kan og har altid nået alle mine milepæle.
De sociale arrangementer var ikke noget jeg ville udelukke mig selv fra. Jeg var dog nødsaget til det i slutforløbet pga. lav energi og især pga. at jeg ikke ville udsætte mig selv for, for mange fristelser(mad), fordi det var for hårdt for mig. Jeg blev nød til at skærpe mit fokus til sidst. I august måned kæmpede jeg en utrolig hård kamp med at “holde ud” det sidste stykke tid samtidig med at jeg læste til en reeksamen på universitetet. Jeg fatter næsten ikke hvordan jeg kom igennem det, men det gjorde mig helt sikkert meget stærk og jeg ved, at når jeg brænder nok for noget, så skal jeg nok komme igennem det på den ene eller anden måde.

StefBack

Har samarbejdet og resultaterne levet op til dine forventninger?

Samarbejdet med Fisker Performance, herunder  Steffen Fisker har været et fuldt ud tilfreds samarbejde jeg ikke ville have været foruden. Jeg har følt mig i trygge hænder ved Steffen hele vejen og han har både været en inspirerende og motiverende træner for mig, som er meget afgørende for at så sit mål. Jeg kunne ikke være mere tilfreds med resultatet jeg opnåede – jeg ramte vitterligt mit LIVS FORM!

 

Hvordan har det været, at være en del af Team Fisker-performance?

Jeg synes det har været super fedt at være en del af et team. Vi løftede hinanden i flok og jeg lærte mange nye spændende mennesker at kende. Det blev efterhånden som at være en del af en slags familie. Jeg lærte Steffens far, Per, at kende som også har betydet meget for mig gennem dette forløb. Da jeg stod på scenen til både Newcomers og Danmarksmesterskaberne, var følelsen absolut fantastisk , da jeg både kunne se og høre ens team stå og heppe og råbe efter en. Jeg var overvældet af lykke.

StefFront

 

Hvordan føler du dig generelt taget af under hele forløbet? 

Jeg har kun oplevet at være i et rigtig godt miljø med kompetente og faglige dygtige mennesker der har gjort, at jeg har følt mig tryg gennem hele forløbet.

Har du fået andet ud af forløbet, udover de fysiske ændringer?

Det må man sige. Jeg har lært mig selv utrolig godt at kende. Jeg ved at hvis jeg sætter noget for øje og yder en indsat, så kan jeg realiserer min drøm/drømme. Jeg har aldrig vidst at jeg havde så meget viljestyrke som jeg udviste i forskellige situationer i forløbet. Det har både været det, at sige nej til fristelser som har været det sværeste for mig fordi jeg ELSKER søde sager. Det har også været at præstere bedst muligt til alle træninger og ikke mindst at yde maks præstation til styrkerunderne til træninger og på scenen hvor man skal lave så mange pull ups som muligt på 90 sek. Herefter skal man ro i 90 sek. med alt hvad kroppen overhovedet kan trække. Til sidst skal man lave dips indtil kroppen vitterligt ikke kan lave flere. Det var det mest sindssyge og fedeste jeg har prøvet i mit liv! 

12277984_10207693983923823_410606478_n

Hvad er dine fremtidsdrømme og mål med træningen? 

Planerne for nu er, at prøve kræfter inden for styrkeløft i 3-kamp(bænkpres, squat og dødløft), hvor jeg vil deltage til nogle forårsstævner i April måned.  Jeg vil sørge for at holde en sund og varieret livsstil og form, men hvor der også kan være plads til at hygge sig i weekenderne.

Vil du anbefale andre et samarbejde med Fisker performance/Steffen Fisker?

Manden er jo absolut genial, så uden tvivl JA, helt fra hjertet!

12308916_10207693983723818_211291504_n