Susan – Fra husmor til vinder i athletic fitness

Susan har trænet hos Fisker Performance og med Steffen Fisker som træner i knap 6 måneder inden hun stillede op i Athletic fitness til Newcommers 2016.

Hun gik hele vejen og vandt guld! (6 måneder efter vandt hun også DM + overall)12801637_10154378541511874_5858551285440212773_n

Læs her om Susan historie og baggrund –  fra husmor til guldmedalje vinder.

 

Fortæl om dig selv og din sports/styrketrænings-baggrund
“Jeg har i bund og grund altid trænet et eller andet. Den første sport jeg stiftede bekendtskab med var som 7-8 årig med svømning og senere også gymnastik. Begge sportsgene, især svømningen var jeg god til, og det blev den jeg lagde al fokus på. Da jeg blev lidt ældre, omkring 10-11 års alderen blev det mere seriøst, og jeg trænede på det tidspunkt 5 gange om ugen, inkl. 2 morgentræninger, plus konkurrencer hver anden weekend. Det gav pote, og jeg kom på ungdomslandsholdet på Færøerne, hvilket udmønstrede i mange spændende oplevelser og sejre, blandt andet også i udlandet. Min far og store søster spillede også en stor rolle i svømningen, da min søster og jeg svømmede på samme hold, og altid har konkurreret mod og med hinanden. Det er både godt og skidt, men vi er kommet igennem det 🙂 Hun var dog bedre end mig, og qua hun var ældre end mig, så var hun på landsholdet, mens jeg måtte ”nøjes” med ungdomslandsholdet 🙂 Min far var også meget interesseret i vores sport, og af samme grund blev både min søster og jeg pacet af ham. Det er også godt og skidt på mange forskellige måder! Godt at jeg blev presset, og belønnet, når jeg lavede nye rekorder, men også meget skidt i form af dårlig taber mentalitet. Hvis jeg eks. ”kun” fik en 2. eller 3. plads, så ville jeg ikke hente medaljen på skamlen – hvilket jeg den dag i dag er meget flov over. Denne mentalitet, alt eller intet, har uden tvivl været min store opgave hen imod Athletic Fitness.

Udover svømning og gymnastik, så har jeg dyrket karate, triatlon, MTB, alm. fitness-hold, løb og styrketræning. Styrketræningen fik jeg interesse for omkring 17 års alderen, hvor jeg trænede i Grenå Motionscenter sammen med Mogens på godt 125 kg 🙂 Han introducerede mig for vægtene, programmer og TUN. Jep, jeg spiste tun dagen lang, det føltes i hvert fald sådan 🙂 Never the less, jeg voksede og det gik stærkt, og pludselig vejede jeg 72 kg, og så blev spurgt om jeg ikke skulle prøve noget mere end bare tun, steroider! Jeg var i chok, og sikkert også naiv, men det gjorde at jeg forsvandt derfra, og droppede al styrketræning som 18 årig. Jeg fortalte Mogens om tilbuddet, og han var rasende! Jeg ved faktisk ikke hvad der skete, og om han tog fat i personen der havde spurgt mig, men Mogens det store brød, var utrolig sød og omsorgsfuld overfor mig, og set i bakspejlet, har han passet utrolig godt på mig blandt alle de non-natural-træningsfreaks 🙂

Jeg tog fat i styrketræningen igen 2 år efter jeg havde født mine 2 børn. Det blev på min fødselsdag februar sidste år, hvor jeg trænede efter Anne Bech’s bog, Toptrimmet på 12 ugerJ Der trænede jeg 2-3 gange styrketræning og 1-2 løbeture om ugen. Målet var at se, om familien kunne hænge sammen ved at mor her skulle træne så tit, og selvfølgelig om jeg syntes det var fedt. Det har været en gammel drøm fra barndomsben af, at jeg en dag skulle være bodybuilder, LOL. Jeg kom heldigvis på bedre tanker efterfølgende. Men som barn elskede jeg at se bodybuilding i TV’et, og havde fortalt min far, at det skulle jeg være en dag.

Efter et halv års træning konkluderede vi derhjemme, at det godt kunne hænge sammen familiemæssigt, og ikke desto mindre, var min interesse blevet endnu større efter synlige resultater ret hurtigt. Så i september kontaktede jeg Line Wittrup (tidligere del af Fisker Performance), om hun ville tage mig ind. Hun sagde desværre nej grundet alt for kort tid til at klargøre atleterne til marts. Der var det lige meldt ud, at NC blev i marts 16 i stedet for september 16. Jeg kom dog ind til en fedtprocentmåling, og heldigvis syntes hun, at min form var super god, så hun ville tage mig ind alligevel. Af personlige årsager måtte hun dog melde fra 3 uger senere, og henviste mig til Steffen.”

 

Hvordan fandt du Fisker-performance og hvorfor opsøgte du et samarbejde med Fisker-performance og herunder Steffen Fisker?
“Jeg søgte på forskellige personer på de sociale medier, og en del af dem som jeg var fascinerede af, skrev at de var under Fisker-performance’s vinger. Jeg gik bevidst efter en træner, der havde nogle atleter, der havde skabt gode resultater. Efter NC15, fik jeg da for alvor øjnene op for, hvor gode resultater Fisker Teamet havde skabt, og det lagde ekstra pres på mig for at skulle yde ekstra. Jeg var inde at læse om Steffen på hans hjemmeside, og ud fra de parametre, besluttede jeg mig for at han skulle gøre mig klar til NC16.”

3front

1 års transformation

Hvordan har træningen og kosten været for dig?
“De første 4 måneder trænede jeg 5 gange ugentligt, og de sidste par mdr. op til NC kom jeg op på 7 gange ugentligt, hvor de 2 ekstra var cardio. Det har været rigtig fint, specielt de ekstra 2 træninger til sidst, da det var løbeture. Det var virkelig noget jeg savnede de første mange måneder, da jeg tidligere var vant til at løbe en del. Mine løbeture er mit mentale frirum. Der kobler jeg helt fra, og dagdrømmer helt vildt om hvordan det er at vinde 🙂 Når jeg styrketræner, er jeg meget fokuseret, hvor jeg hverken ser eller lægger mærke til menneskerne rundt om mig.

Mine træningspas har varieret fra 50 min til halvanden time, og er blevet skiftet hver 4. uge. Kun én gang har jeg mistet modet, og brød ud i gråd, da jeg modtog et af programmerne, hehe. Det var, efter min optik, ALT for meget roning, og jeg kunne nærmest ikke se en ende på galskaben. Men efter jeg havde afprøvet programmet, og haft en masse snakke med mig selv, blev det bedre og bedre for hver gang.

Kosten har ikke været min store udfordring. Jeg spiser generelt meget sundt, og tilstrækkeligt lidt åbenbart til at holde en lav fedt%, at jeg ikke har mærket den store sult under hele forløbet. Jeg har nydt, at nogen har skrevet, hvad jeg skulle spise, og det gav mig frirum til at ikke at skulle planlægge det vilde selv. Til gengæld er jeg en sukkergris uden lige, og DET har jeg savnet. Jeg er også faldet i rigtig mange gange. Når det er sket, har jeg blot trænet endnu hårdere, og dyrket ekstra cardio dagen derpå.”

 

1 års transformation

1 års transformation

Fortæl om din vej frem mod scenen, og hvordan du oplevede denne?
“Jeg har faktisk ikke fokuseret ret meget på scene-dagen, men forsøgt at have fokus på mine enkelte træningspas, som har været mine delmål. Ugen op til, havde jeg haft en masse indre dialoger med mig selv, havde fået overbevidst mig selv om, at ”det her pis ka’ jeg bare”, og at der ikke var mere at gøre nu. Jeg tror først det gik op for mig, at jeg skulle stå på en scene, endda halvnøgen, tirsdag aften mens jeg pakkede min taske og gjorde al maden klar til afrejse onsdag. Jeg panikkede en smule, og opdagede at jeg nok slet ikke havde øvet poseringer nok, og slet ikke havde haft fokus nok på at skulle præstere. Min mand sagde jeg lignede et lig, hehe, men heldigvis fik vi snakket, og bagefter sendte han mig ud at gå en tur kl 22, hvilket gjorde underværker.

Da vi kom til Herning onsdag, og blot skulle indvejes/registreres, faldt der en ro over mig. Jeg havde 2 hele dage, hvor jeg kun skulle koncentrere mig om mig selv, spise mine medbragte ”retter”, og bare slappe af. På intet tidspunkt i de 3 dage, stressede eller panikkede jeg, og det er jeg stolt over. Det overraskede mig faktisk. De indre dialoger jeg havde haft med mig selv, om at det pis ku’ jeg bare, de havde sat sig fast. Selv på scenedagen, var jeg rolig og opdagede, at ”it’s all in your mind”. Igen lavede jeg små delmål, for at sommerfuglene ikke skulle ”overtage” kroppen og hovedet. Det var helt ned til; først glæder jeg mig til min kaffe, så glæder jeg mig til at blive spray’et, så glæder jeg mig til at blive stylet osv osv. Og pludselig skulle jeg på scenen! Det var først nogle dage efter, at jeg var i stand til at sige, at det var fantastisk! Alle spurgte med det samme jeg kom ned fra scenen, om det ikke fedt og fantastisk, men jeg var faktisk ikke i stand til at svare på det med det samme. Jeg havde virkelig brug for at sætte mig, alene, og mærke efter hvad der lige var sket, hvad jeg syntes om det, og hvordan det nu gik. Først efter jeg havde gennemgået hele ”showet” inde i mit hoved, kunne jeg hæve armene over hovedet og sige, FUCK det var fedt!”

 

Har samarbejdet og resultaterne levet op til dine forventninger?
“Det har det i hvert fald. Steffen og hans team er knaldhamrende dygtige, og har virkelig styr på deres kram.

Jeg stod absolut i min skarpeste form nogensinde, og så endda som 35 årig og mor til 2.
Nu betragter jeg det som min grundform er rykket op på et helt andet niveau, og jeg tør kun gisne om, hvad mere der kan udrettes herfra.”

 

Hvordan har det været, at være en del af Team Fisker-performance?
“Jeg har været vant til at træne alene, og var også den eneste AF’er på teamet, hvorimod de andre har haft mere gavn af hinanden, qua samme klasser. Så jeg har ikke haft så stor glæde af teamet som sådan, eller har ikke rigtig vidst hvad jeg skulle ”bruge” det til. Jeg har sparret med Steffen ugentligt hele vejen igennem, så mit hoved er blevet ”tømt” der.”

 Susan bagside

Hvordan føler du dig generelt taget af under hele forløbet?
“Rigtig godt. Steffen og hans team er nogle utrolige søde, kærlige og omsorgsfulde mennesker. Det er simpelthen så fantastisk.”

 

Hvordan har det fungeret med samtalerne Nicklas Pyrdol, den sportspsykologiske konsulent, har det været brugbart?
“Jeg benyttede mig af Nicklas én enkelt gang, og det var virkelig givende for mig! Han gjorde det så godt, at de ord han kom med, gjorde at jeg kunne blive ved med at arbejde med dem, gang på gang, og dermed var det ikke nødvendigt at tage fat i ham igen.

Det kom sig af, at jeg fik en rygskade, eller ryg-problem midt/sidst i forløbet, og min verden brød fuldstændig sammen. Alt det mentale jeg øvede mig i at bygge op, om ikke at give op uanset hvor hårdt det måtte være og blive, skubbe den dårlige vinder/taber mentalitet langt væk, og fokusere på at vokse med den banale tanke, at hvis bare jeg gør mit bedste, så vil det altid være godt nok, og så en masse andet også, alle de tanker røg pludselig op i røg. Jeg er et meget ”alt eller intet” menneske, og den samtale med ham, satte virkelig nogle tanker, og handlinger i gang hos mig, der gjorde det ”alt eller intet-menneske” mere nuanceret. Og det skal han virkelig have stor tak for!”

 Susanside2

Har du fået andet ud af forløbet, udover de fysiske ændringer?
“Jeg er fantastisk glad for de fysiske forandringer, og vil gøre mit for at beholde så meget som muligt af dem, men jeg gik i gang med dette projekt med hovedfokus på det mentale, min egen personlighedsudvikling. Så ja, absolut, jeg har fået så meget mere ud af forløbet end blot det fysiske.”

 

Hvad er dine fremtidsdrømme og mål med træningen?
“Lige nu skal jeg træne det jeg synes er sjovt, og ikke lige så meget som op til NC, og det indebærer absolut ikke romaskinen. Og af samme grund, skal jeg heller ikke til DM i AF, da jeg mildest talt hader den maskine. Jeg har desværre ikke brudt mig om den maskine fra start til slut, men er samtidig fascineret af, hvor meget den giver fysisk. Det klassiske had/kærlighedsforhold 🙂

Jeg vil rigtig gerne afprøve bodyfitness, og endda måske physique en dag, men det er her konkurrencemennesket taler og drømmer. Jeg har ikke lyst til at ligne en mand det meste af året, og kun have en form jeg kan være (en smule feministisk) bekendt én uges tid. Der skal være balance, og jeg vil have fuld glæde af min træning hver eneste gang, ikke kun være drevet af én konkurrencedag.”

Susanfront2

 Vil du anbefale andre et samarbejde med Fisker-performance/Steffen Fisker?
“Absolut, til en hver tid.”

 

Afsluttende ord fra Steffen Fisker:
Er dette noget alle kan opnå på samme periode? Nej, desværre ikke.

Men er det umuligt? Nej, for Susan har jo netop bevist det kan lade sig gøre. Der vil altid være nogle som responderer super godt på kosten og træningen, og som falder udenfor “normalen” af, hvad der er gennemsnittet for hvad der kan lade sig gøre på en lignende periode. Susan baggrund inden for gymnastik og svømning på højt niveau i mange år har blandt andet medvirket til dette (herunder muscle memory).
Derfor kan vi ikke love, at et ligende resulatet også sker for dig, men vi skal gøre vores bedste for at det sker hvis du starter et forløb hos os! Vi har lavet utallige andre gode resultater og transformationer, også enkelte andre af samme kaliber. Men husk, der vil altid være nogle som skiller sig ekstra ud fra mængden, og Susan er et af disse tilfælde. Vi er meget stolte af Susans udvikling og dette resultat.

Ønsker du også et forløb med Fisker Performance kan du kontakte os på info@fisker-performance.dk.[mk_button dimension=”flat” corner_style=”rounded” size=”large” outline_skin=”dark” outline_active_color=”#ffffff” outline_hover_color=”#333333″ bg_color=”#2777bd” btn_hover_bg=”#252525″ text_color=”light” icon_anim=”none” url=”resultater” target=”_self” align=”center” fullwidth=”true” button_custom_width=”0″ margin_top=”40″ margin_bottom=”20″ width=”1/1″ el_position=”first last”]SE FLERE RESULTATER HER

[/mk_button]